Hyvää ystävänpäivää kaikille! Olette sitten minun tai jonkun muun, ystävyys on aina hieno asia.

Joku viisaampi kirjoitti että ystävyys tarvitsee vähän sanoja eikä lainkaan selityksiä. Ystävyys säilyy vaikkei aina niin tiiviisti yhteyttä pidetäkkään, muuttuu ja vaihtelee, mutta selityksittä tietää että kelpaa toiselle ihan itsenään.

Eräs ystävistäni on sodat käynyt veteraani, nyt hiljalleen kuntoutumassa vuoden takaisesta halvauksesta. Aikanaan tapasimme ravireissulla, sen jälkeen hiljalleen ystävystyttiin, raveissa tavattiin, suunniteltiin ja jännitettiin pelejä yhdessä. Viikolla soiteltiin jos joku hyvä peli-idea iski, välillä muutenkin.

Sääli tätä aikaa, suurin osa piti ystävyyttämme jotenkin outona, melkein perverssinä. Sentään niin vanha, huh, kuinka kehtaat, mitä senkin ystävät ajattelevat. No, päätettiin ettei niistä piitata, ajatelkoot mitä lystää, me tavatessa halaamme jos huvittaa, soittelemme kun siltä tuntuu.

Tytär pakkasi viikonloppuna autoon kultansa ja koiransa, ehtivät viettää täällä muutaman päivän. Mietittiin ja pähkäiltiin opiskeluja, muutamassa vuodessa puualan työtilanne keikahti surkeaksi. Kumpa joku osaisi kristallipallosta tulkita tulevaa, mitä opiskella ja missä, jatkaako vai muuttaako linjaa. Miten kaivaa motivaatiota lukuihin jollei tulevaisuudesta ole mitään takeita? Vaan kelläpä niitä, nykyisin.

Auton perään vilkuttaessani huomasin että alan tottua ja uskoa että toinen on aikuinen ja elää omaa elämäänsä, piipahtaa kun ehtii mutta vain kylässä, koti on jo muualla. On toki ollut vuosia, mutta ottaa kai aikansa todeta se ilman haikeutta tai huolta.

Asiaa toki auttavat pojan suunnitelmat asunnon oston ja valmistumisen suhteen. Ei poikaparka muistakkaan mitä aikoinaan vastasi kysymykseeni, ilmoitettuaan isona ryhtyvänsä poikamieheksi, että kukas sen huushollin sitten hoitaa ja jynssää? Lupasi palkata äidin huolehtimaan niistä hommista. Kai tässä tapauksessa hyväksyttäisiin harmaakin talous? Päivärahat ja matkakorvauksethan nyt ainakin ovat puhdasta tuloa.

Muutoin keskiviikko on hyvä päivä, vapaat yhden yön takana.