Ihminen oppii näköjään päivittäin uusia asioita. Kaikki ne vuosien myötä kasseihin kertyneet pikkuesineet joilla ei ole varsinaista käyttöä muttei voi poiskaan heittää ovat siis talismaneja.

Esimerkiksi vanha kolikko joka aina kulkee paremmassa kassissani onnea antamassa. Tosin sen teho näin euroaikaan on hieman haaltunut, tai sitten täytyy vain vaihtaa se valokynään tai tehosuihkepulloon.

Nyt voin myös perustella esineet isännälle, ne ovat ....Jaa, isäntä on kyllä hienosti sanoen melko konservatiivinen joten talismani kuulostaa hömpötykseltä. Kalu taas, hmh, ehkä on vain parempi pitää kassit piilossa ja laatikot lukossa.

Mutta ihan oikeasti ensimmäinen onnenkaluni oli iso, vihreä pyyhekumi. Se kulki mukanani oppikouluajoista (näin vanhat ovat käyneet sellaista, ehkä googlettamalla löytyy mikä se on) lähtien toimien moitteettomasti.

Kumi kulki myös mukanani maailmalla, samoin opiskellessani vielä aikuisena uusia tutkintoja. Nyt olen taas pohtinut opiskeluja, kumi on kyllä tallella. Mutta kuka kirjoittaa enää lyijykynällä?

Vakuutusyhtiön yhteyskortti kulkee aina autossa. Ei sen tähden että kaskosta mitään hyötyä niin vanhassa autossa olisi, vaan siksi ettei tarvetta tulisikaan. Monimutkaista, kyllä, mutta onhan siinä myös numero johon soittaa jos hinausta tarvitsee.

Raveissa on aina mukana kerran eduskuntavaaliehdokkaalta saatu kynä. Se on väärän puolueen, ehdokas on suoraan sanoen mäntti, kamalan värinen. Mutta toimii moitteetta. Harmi vain ettei sitä voi käyttää nettipelaamisessa.

Metsässä onnea antavat parhaiten kunnon villasukat, tarkenee seistä pitkään paikallaan. Mitään jäniksenkäpälää en halua reppuun roikkumaan, niitä emme raaski ampua. Ainakaan niin kauan kun jättävät omenapuut ja karhunvatut rauhaan.

Kameran kanssa liikkuessa tosin jokin onnen amuletti olisi tarpeen. Patterit vinkuvat lataamista juuri kun hirvilehmä vasoineen poseeraa edessä. Tosin toimintaan saattaa vaikuttaa myös se että pennut etsiessään hyvää pudottivat kamerankin lattialle.

Eli kyllä kaikki talismanini ovat tarpeen, niillä on kaikilla eri asioihin vaikutusta. Ehkä niiden teho vuosien myötä haalenee, mutta ei hätää, kyllä kaapeista löytyy uusia.

Ehkä ne ovat vain uskon asia, ehkä niiden tarve vaihtelee vuosien myötä, ehkä ne tuovat tunteen että homma on hanskassa.

Tiedä häntä, mukana kulkevat.