Mitäs luulet, mimmonen vuos täst tulee? Osaat sie yhtää ennustaa?

"No vartus, mistähän alkais. Saaks toivoo kans, vai pitääks pysyy vaan näis realiteeteis? Sillo mie ennustan ensimmäiseks jot kolotukset vaa lisääntyy, päivystys tulee entist tutummaks ja tosetti täytyy vaihtaa isompaa."

Ei kai myö nyt tuommosii ennusteta, mielummin vaik uskotaa jot tullaa saamaa konjakit isommist mukeist ja lantraamatta. Hyö vissiin luulee jot myö ei maisteta enää mitää. Nii ja samal voitas toivoo noit vellipäivii vähemmäks. Ja kunnol suolattuu sapuskaa.

"No nythän miekin innostuin tähä ennustamisee. Meijä oma lääkär jää viimoseltaa eläkkeel, saahaa nuoremp ja komeemp tilale. Mielellää viel semmonen jol ei ain ois nii kiire, semmonen jonka puheestkii sais jotai selvää. Sijaisiks tulloo kesäl kans jokune poikapuoliin, mielellää niitkii vaihteluks kattelis."

Nii ja tietyst ain kun kammar tyhjenee niin pappa tilalle, pääsis toi Viljokii helpommal kun ei kaik sitä pirittäis. Alkaa olla jo liika vanhakii.

Juu ja samoil lämpimil ennustetaa jot sukulaisil on tänä vuon enempi aikaa ja matka sattuu useemmin tähä pitäjää. Oikee yltiöpäisiks kun heittäyvytää niin ennustetaa kans et ne malttaa olla höösämäti niin kauheest. Et ne kerrankii vaan istuu rauhas alas ja kuuntelee meit.

"Ja tuost istumisest tul mielee et myöhä ennustetaa ettei enää tarvita päivänokosii, kaik parhaat juorut männöö ohi maates. Vaik mie kuin pinnistelen niin petii ei taho millää kuulla mitä hyö vaik johtajast haastaat."

Mut hei, myöhää ennustetaa jot nyt alkavan vuon johtaja on ain hyväl tuulel. Saahaa asperiinii ja kamferttii, suklaatii ja viinii ain kun silt tuntuu, eikä vaan näit uusii pillerii ja omenan palasii.

"Mie oon vähä kahe vaiheil mitä pitäs ennustaa ton muistin kans, mie oon miettiny et ois aika lystii heittäytyy välil iha syytakeettomaks. Vois sanoo hoitajil jot mee helvettii kun ne tulee liika aikasi herättelee, niinku Hilma silloo kun se ei taho saunaa.  Nyt ei millää kehtais."

Saunasthan myö kans ennustetaa. Ainaskii semmost et se lämpeneekii kaks kertaa viikos, pääsis suihkuukii useemmast . Ennustetaanks myö kans et saahaa muutakii ku jahvaa saunan päälle?

"Ois mukava ennustaa et televisiost tulis katottavaa ohjelmaa, mut siihe mie en taia uskoo itekää. Nii ja tääl kävis muitakii esiintyjii kun seurakunnast tiakonissa. Nätisthän seki haastaa, en mie sil, mut kyl nauramiinkii tekis välil hyvää.  Laulamist jo on, mut aika hartaaks sekii puol tahtoo useest mennä."

Juu mut voijaahan myö ennustaa et ainakii mäkihypys ja naisten hiihos tulee mitallii, ois jotain jännäämist talvelkii. Vormuloit ei enää viitti kattella, eikä juoksijoit. Myökii mentii aikanaa kovempaa vaik olkii kunnon pöksyt jalas.

"Kesäst myö ennustetaa pitkää ja lämmint, semmost et ulos pääsis useest.  Sataakii sais, mut sillee et ehittäis sisää eikä ain jäis puolet porukast kastumaa."

Pitäsköhän meiän ennustaa kans jotain vaaleist ja talouest, niisthän ne nyt uutisis vouhkaat.

"Mitä turhii, mihi tää meno täst muuttuis. Velkaa tulloo vaan ain lisää, lupaa hyö mitä hyväns niin ain se kaik matkal valtaa unohtuu. Ja luulet sie et kukaa näi vanhoje ennustuksii ees kuuntelee, vaik kuinka sanottais et myö on ennenkii nähty mihi tämmöne meno viep."

Nythän myö on ennustettu jo niin paljo et tästhän tulee mielenkiintone vuos. On paljo ootettavaa.

"Katos siin ootellessas heiluuks noi kuusen oksat, eihän täs muutakaa ihmeteltävää viel näin alkuvuuest oo.