Otsikko ei viittaa viimeaikaisiin kirjoituksiini, katsokaa vaikka kuvasta linnun katsetta! Ei sitä suotta viisaaksi mainita.

234696.jpg

Naapuri soitti aamulla, fasaanitarhassa oli ylimääräinen otus. Viirupöllöksi arvelimme. Istui rauhallisena orrella, parvi ruopsutteli maassa omiaan, pelkäämättä isoa vierasta. Olihan aikamoinen homma saada ulos vain yksi linnuista, vapaus houkutteli fasaanejakin.

Pennut pääsivät metsään, lupaavasti alkanut jänisjahti päättyi ison ojan pientareelle. Pienen pakkasen jälkeen jälki haisi ihanasti kuonoon, harmi vain että nostoapu puuskutti niin kaukana perässä. Meteli oli kyllä hirmuinen, ilmiselvästi pupun temppu suututti. 

Naapurin pappa poikkesi, kohta 80, oli keittänyt aronioista mehua. Toinen lonkka vaivaa mutta onneksi tanssilattia on liukas, humpalta oli tulossa. Toisessa naapurissa olin kotimiehenä, liki 80 on sielläkin papalla mittarissa vaan kettujahdissa vietti päivän. Kotiin iltapimeällä tullessaan kaivoi loput makkarat repusta ja konjakit kaapista, huokaisi tyytyväisenä hyvän päivän päätteeksi. Miten sitä joskus erehtyi kuvittelemaan että nelikymppinen on jo vanha?