Joskus tosiaan kannattaa lukea käyttöohjeet ja noudattaa niitä. Joskus tosiaan kannattaa avata suunsa jos asiaa ja mielipiteitä on.

Ei aina.

Joskus voisi ottaa opikseen ja tyytyä siihen miten asiat ovat. Tai tulevat olemaan, kuten selvisi illan työpalaverissa. Työlistat voi tehdä kahdella tapaa. Helposti tai vaikeasti, pykälien mukaan tai niinkuin firmalle tuntuu parhaiten passaavan.

Tuntuu ensi vuonnakin passaavan niin että tunteihin jätetään sopivasti vajausta. On sitten sijainen tiedossa aina kun johonkin vuoroon tarvitaan. No, kai se vain pitäisi olla kiitollinen kun töitä on, pomon sanoin, ja saan tehdä pelkkää yövuoroa.

Olenkin, toki. Molemmista asioista.

Joskus tosiaan kannattaa lukea käyttöohjeita, ja kysyä tarvittaessa viisaammilta apua. Kiitos sisko2, nyt sain jo uuden videokameran äänen kuulumaan televiosta, sekä kuvistakin osan näkymään. Vielä kun keksin miten puuttuva videokuva ilmestyy ruudulle, ja valokuvien päältä saa häviämään ylimääräiset tekstit ja ruudut.

Aina ei kuitenkaan kannattaisi.

Ostin viimein pyörään uuden lampun. Valoteho loistava, kiinnityssysteemi kätevä. Kunhan sai sen ensin toimimaan. Ohjeen mukaan simppeli homma. 1. Kierrä kantta myötäpäivään ja 2. aseta patterit paikoilleen. Ainut mikä kiertyi oli lampun lasi, eikä sen alle mitään pattereita sopinut.

Kyllä kuulkaa sitten käännettiin ja kierrettiin, yksin ja yhdessä, kaikin mahdollisin konstein. Ihme että koko vekotin on vielä ehjä. Tai yleensä täällä eikä jossain hevon kuusessa.

Isäntä vei lopulta lampun mukanaan iltamiittinkiin lähibaariin. Ja katso, yksi neuvokas nuorimies hoksasi ihan ilman ohjetta että ensin kierretään kantta myötäpäivään. Sitten nostetaan lampunkuvun alta paljastunut toinen kansi ylös ja asetetaan patterit paikoilleen.

Minun kävi ihan pikkuisen sääliksi isäntää kun hän kertoi miten hauskaa baariporukalla oli ollut. Pikkuisen vain, sillä hän muisti kyllä kertoa kenen lampusta oli kyse.

Kun tietäisi etukäteen milloin kannattaa ja milloin taas ei. Kai se on vain kokeiltava vaikka sitten usein itsensä tyhmäksi tunteekin.