Heti alkuun täytyy oikaista etten toki aina ahkeroi, vaikka noista pelto- ja puutarhatöistä paljon kirjoitankin. Kun yövuoro kestää parhaimmillaan yli 11 h ja siihen lisätään työmatkat ja 8 h päiväunet, tunnin lenkki koirien kanssa ja pakolliset heräämiskahvit niin työviikon puuhat ovatkin siinä. Vapaaviikolla sitten kurotaan rästihommia kiinni.

Eilen, ennen viimeistä yövuoroa, näin, harvinaista kyllä, kamalaa painajaista. Olin jotenkin joutunut uuden miehen matkaan. Isäntämiehiä tämäkin, kuljetti ylpeänä läpi aina vain jatkuvien peltovainioiden. Tuuli oli kuuma, täynnä lenteleviä hahtuvia, jostain matkan varrelta poimittiin vielä viljasäkkejä kyytiin.

Talo oli iso ja komea. Minut lykättiin suoraan leivintupaan, ja mikä taikinatiinu siellä odottikaan!

Alustin leipätaikinaa ja manasin mielessäni etten kyllä rupea enää tähän, en taatusti. Olen jo päässyt ulkoelämän makuun enkä takuulla siirry takaisin tupahommiin. Että en minä uutta miestä tämän takia etsinyt tai halunnut, ihan muut syyt oli mielessä kuin keittiössä päteminen.

Juuri kun paniikki jauhonpölyssä nosteli päätään tuli isäntä koirien kanssa. Ei kyllä ollenkaan ymmärtänyt miten olin niin hyvällä tuulella vaikka kesken unien tulivatkin herättämään.

Leikkasin kaupan pullaa pöytään ja ajattelin että aika aikaa kutakin. Se aika jolloin leivoin kaiken ruisleivistä karjalanpiirakoihin meni jo.  Tai sen ajan kaipuu ja tarve tehdä kaikki itse.

Paras ja pitkäaikaisin työkaverini lähti nyt sitten, samoin yksi hoitokodin pitkäaikaisimmista asukkaista. Toinen jo tulevaan katsoen, kukat ja suklaarasiat kainalossaan, toinen viimeistä kertaa hiljaisen pihapiirin seuratessa kuinka lippu laskeutui puolitankoon.

Viikko oli muutenkin jotenkin haikea. Tyttären lähtövilkutukset, puolustusvoimien lippuparaati - se jossa poikakin olisi ehkä kulkenut mukana, runon pätkä joka sattui silmiini.

Eivät katoa he, jotka sydämissämme elävät.
Halki varjojen, unien, vuosien
he hiljaa säilyvät meissä.

 

Ja sitten, riistakameran kuva aamuisesta metsästä. Luonto jatkaa kiertokulkuaan, elämä jatkuu.

1275841029_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

Hyvää alkanutta viikkoa!